Български / EN / GR / RO
Имате въпрос?
+359 883 566 399
Понеделник, 07 Септември 2015 11:07

Важно ли е да имаме Мобилно оптимизиран уеб сайт?

Ползите да имате Мобилно оптимизиран уеб сайт са много и със сигурност това ще спомогне да повишите резултатите си и да привлечете повече клиенти за Бизнеса си. Статистиката показва, че хората все повече използват Мобилни устройства за да броузват и търсят информация с тях.

В случай че сайта ви не е Мобилно оптимизиран, рискувате да отблъснете посетителите си от него, а с това да загубите възможността да ги превърнете във ваши клиенти. Трудностите които срещат потребителите при опит да отворят сайт, който не е Мобилно оптимизиран, често ги кара да го затворят, да се върнат назад като отидат на следващият резултат от търсачката.

Ако не искате това да се случи със сайта ви, помислете моментално за оптимизиране на "преживяването" на потребителя чрез Мобилни устройства и Таблети. Помислете как да олекотите и настроите сайта за тези устройва и да премахнете излишните и тежки елементи от него. Мобилния сайт трябва да е лек, не затруднявайте потребителите с излишни картинки, които са големи и трудно ще се изтеглят от мобилен телефон който ползва слаба интернет връзка.

Опитайте да насочите вниманието към това което предлагате и услугите ви още на първата страница. Направете така, че потребителите лесно да достигнат и да имат възможност лесно да намерят това което търсят на сайта ви. Нека с едно максимум две натискания върху сайта да отидат там където искат. Много е важно да успеете да задърижите потребителя повече време на сайта си и той да достигне до контакт с вас. Колкото по-висок е процента на реализациите в сайта ви, толкова по-успешен е той.

Посетителите не обичат да чакат, затова махнете всичко ненужно от сайта и оставете само важните неща. По този начин ще увеличите зареждането и скоростта на сайта многократно. Мобилното оптимизиране е много важно и за индкесцията на сайта при търсене в търсачките. Ако той отговаря на препоръките, които търсачките постоянно ни дават - ще се показва по-често и на по-високи позиции, както и обратното - търсачките ще показват първо Мобилно оптимизираните сайтове, за сметка на тези които не са при търсения от Мобилни устройства. Вземете това в предвид и не губете позиции при търсене от Мобилни устройства!

Статистиката показва, че около 60% от интернет потреблението в момента е чрез Мобилни устройства. Очакванията и прогнозита са, че през 2016 година сайтовете ще отчитат около 50% и повече посетители през Мобилни устройства.

Може да проверите вашият сайт дали е Мобилно оптимизиран от тук
Ако не можете да оптимизирате сами сайта си за Мобилни устройства, не се колебайте да се свържете с нас!
Прочетена 4653 пъти

Свързани статии (по етикет)

MOON Tweets

🆕🔜 #Joomla 4.0 се задава! 😇 https://t.co/yPq9pr0zSM
Имаме най-готините клиенти на целият свят! 😍 – чувства се прекрасно
С удоволствие изработихме дизайн и уеб сайт за https://t.co/W5qlNbtcgJ 😉 Сайта разполага с Административен панел, о… https://t.co/7SD1z2arYD
Ето така завършихме годината с наш дългогодишен клиент! 🤩 Маркетинг кампания - включваша обслужване на социалните м… https://t.co/b6e1uagWdK
Чудесна новина за всички собственици на #Joomla #VirtueMart онлайн магазини! 🤗 Свържете се с нас, за да получите по… https://t.co/KJcpuBsxjN