Блог

Изпробвай сега Joomla 4 BETA версия

Системата може да изтеглите от официалният сайт на Joomla.org и да инсталирате и настроите самостоятелно на ваш сървър (хостинг). Ако все още не сте се запознали с новостите, които Joomla 4 предлага или се затруднявате да направите собствена инсталация, сега ви предоставяме тази възможност. Ние от Дигитална агенция MOON ви предлагаме да направите пръв поглед и да изпробвате възможностите й. За тази цел инсталирахме CMS системата на наш сървър - https://joomla4.moon.bg/. Стандартната инсталация ви очаква, в която имате възможност да изпробвате и администрацията на системата с новите възможности и изцяло обновената визия.
Прочети още...

Обновяване на VirtueMart до нова важна версия 3.8

Разработчиците на най-популярният компонент за интеграция на магазин (eCommerce) в Joomla, обявиха ново и важно обновяване на VirtueMart до версия 3.8 на компонента. Този път в актуализацията на приложението са включени много голям брой поправки и новости (пълният списък в страницата на ъпдейта). Една от най-важните новости е оптимизиранто на Базата данни - SQL Optimisation, с което може да засилите скоростта на магазина си и да поправите грешни заявки към базата след обновяването на VirtueMart. Друга важна подробност е, че новата версия на VirtueMart е съвместина с версия на PHP 7.4, както и с версия на ядрото Joomla 4.
Прочети още...

Интеграция на PayPal API за регистрация и плащания

Дигитална агенция MOON предлага услугата интеграция на PayPal API за регистрация на потребители и автоматизиран платежен метод към вашият уеб сайт или онлайн магазин. Интеграция спомага за бързото взаимодействие с вашият сайт и потребителите, ползващи PayPal като основен платежен метод. Клиентите, предпочитащи платежния метод PayPal могат да свържат директно профилите си с вашата система и бази данни. По този начин не е нужно постоянно да попълват данните си за плащане, а да използват винаги свързаният си профил.
Прочети още...

Обновяване на Joomla уеб сайтове и онлайн магазини с версия 3.9.18

Важна актуализация е публикувана за обновяване на Joomla сайтове изградени и ползващи CMS-а. Версията на последната актуализация е 3.9.18 и включва важни поправки, които показват периодично страница с грешка 404 и проблеми в сигурността на системата. Грешката не се среща на всички сайтове, но най-вече на такива, които използват системата с тагове вградена в ядрото по един или друг начин.
Прочети още...

PageSpeed и SEO на Joomla с Route 66 PRO 1.7.2

Route 66 на разработчика Firecoders е един от малкото компоненти за Joomla, които са наистина функционални и могат да подобрят значително представянето в PageSpeed Insights на Google и SEO оптимизацията на уеб сайта ви, без да натоварват излишно системата и хостинга. Разработчика предлага безплатна и платена професионална версия, която е значително по-добра. Разликите са в плъгините и възможностите за управлението, като например професионалната версия може да бъда използвана за онлайн магазини и SEO резултат на Yoast.
Прочети още...