Блог

Уведомявай клиентите си с SMS интеграция на твоят магазин

Надградете магазина си и добавете функционалност за известяване на клиентите си чрез SMS съобщение за направена поръчка, промяна в статуса на поръчката или индивидуален SMS към отделен клиент, за да го уведомите за индивидуални събития по неговата поръчка. Интеграцията се прави чрез SMS Gateway приложение, което добавя нова функционалност във вече инсталираният и конфигуриран VirtueMart магазин. Опцията е възможна за клиенти ползващи онлайн магазини с Joomla и VirtueMart.
Прочети още...

Изпробвай сега Joomla 4 BETA версия

Системата може да изтеглите от официалният сайт на Joomla.org и да инсталирате и настроите самостоятелно на ваш сървър (хостинг). Ако все още не сте се запознали с новостите, които Joomla 4 предлага или се затруднявате да направите собствена инсталация, сега ви предоставяме тази възможност. Ние от Дигитална агенция MOON ви предлагаме да направите пръв поглед и да изпробвате възможностите й. За тази цел инсталирахме CMS системата на наш сървър - https://joomla4.moon.bg/. Стандартната инсталация ви очаква, в която имате възможност да изпробвате и администрацията на системата с новите възможности и изцяло обновената визия.
Прочети още...

Обновяване на VirtueMart до нова важна версия 3.8

Разработчиците на най-популярният компонент за интеграция на магазин (eCommerce) в Joomla, обявиха ново и важно обновяване на VirtueMart до версия 3.8 на компонента. Този път в актуализацията на приложението са включени много голям брой поправки и новости (пълният списък в страницата на ъпдейта). Една от най-важните новости е оптимизиранто на Базата данни - SQL Optimisation, с което може да засилите скоростта на магазина си и да поправите грешни заявки към базата след обновяването на VirtueMart. Друга важна подробност е, че новата версия на VirtueMart е съвместина с версия на PHP 7.4, както и с версия на ядрото Joomla 4.
Прочети още...

Интеграция на PayPal API за регистрация и плащания

Дигитална агенция MOON предлага услугата интеграция на PayPal API за регистрация на потребители и автоматизиран платежен метод към вашият уеб сайт или онлайн магазин. Интеграция спомага за бързото взаимодействие с вашият сайт и потребителите, ползващи PayPal като основен платежен метод. Клиентите, предпочитащи платежния метод PayPal могат да свържат директно профилите си с вашата система и бази данни. По този начин не е нужно постоянно да попълват данните си за плащане, а да използват винаги свързаният си профил.
Прочети още...

Обновяване на Joomla уеб сайтове и онлайн магазини с версия 3.9.18

Важна актуализация е публикувана за обновяване на Joomla сайтове изградени и ползващи CMS-а. Версията на последната актуализация е 3.9.18 и включва важни поправки, които показват периодично страница с грешка 404 и проблеми в сигурността на системата. Грешката не се среща на всички сайтове, но най-вече на такива, които използват системата с тагове вградена в ядрото по един или друг начин.
Прочети още...

PageSpeed и SEO на Joomla с Route 66 PRO 1.7.2

Route 66 на разработчика Firecoders е един от малкото компоненти за Joomla, които са наистина функционални и могат да подобрят значително представянето в PageSpeed Insights на Google и SEO оптимизацията на уеб сайта ви, без да натоварват излишно системата и хостинга. Разработчика предлага безплатна и платена професионална версия, която е значително по-добра. Разликите са в плъгините и възможностите за управлението, като например професионалната версия може да бъда използвана за онлайн магазини и SEO резултат на Yoast.
Прочети още...