Блог

Oбновяване на Joomla 3.9.18

Вчера от Joomla ни изненадаха не с една, а с цели две актуализации за обновяване, които излезнаха една след друга в един ден. Важно е да знаете, че и двете актуализации включват много важни поправи в ядрото на системата, които са от важно значение за правилното функциониране на вашите уеб сайтове и онлайн магазини. Актуализацията е важна за обновяване на Joomla сайтове изградени и ползващи CMS-а. Версията на последната актуализация за обновяване е 3.9.18 и включва важни поправки, които показват периодично страница с грешка 404 и проблеми в сигурността на системата Joomla. Грешката не се среща на всички сайтове, но най-вече на такива, които използват системата с тагове вградена в ядрото по един или друг начин.

Няколко часа преди версията за обновяване на Joomla 3.9.18 имаше и друга такава под номер 3.9.17, която от своя страна пък включва 3 корекции на уязвимостта на защитата и други също толкова важни поправи, които са от критично значение за вашият сайт. Сайтове с версия на ядрото под Joomla 3.8.8 и включително него задължително трябва да направят обновяване на версиите си, за да се предпазят от хакване.

Моля, имайте в предвид, че ако направите обновяване сами, ви препоръчваме първо да направите Back Up на системата към датата на обновяване, защото има вероятност Joomla уеб сайта или онлайн магазина да не работи пълноценно след това. Препоръчваме обновяването на Joomla да се направи от специалист с опит, за да си спестите излишно напрежение и последващи загуби, в случай че нещо се обърка. При нужда, моля свържете се с нас, за да направим обновяването на системата ви безопасно и бързо.

Винаги препоръчваме на нашите клиенти да обновяват Joomla сайтовете си, за да разполагат с актуална версия на ядрото и да не се получава изоставане във версиите, което в последствие може да се окаже трудно за наваксване и да струва скъпо на ползвателя. Изоставането на версии на ядрото, комбинирано с изоставане на версии в използваните приложения и компоненти могат да повлият в представянето на вашият уеб сайт или онлайн магазин.Повече информация за фиксовете в двете версии за обновяване може да видите тук.

Joomla версия 3.9.18
Joomla версия 3.9.17