Блог

Обновяване на VirtueMart до нова важна версия 3.8

Разработчиците на най-популярният компонент за интеграция на магазин (eCommerce) в Joomla, обявиха ново и важно обновяване на VirtueMart до версия 3.8 на компонента. Този път в актуализацията на приложението са включени много голям брой поправки и новости (пълният списък в страницата на ъпдейта). Една от най-важните новости е оптимизиранто на Базата данни - SQL Optimisation, с което може да засилите скоростта на магазина си и да поправите грешни заявки към базата след обновяването на VirtueMart.

Друга важна подробност е, че новата версия на VirtueMart е съвместина с версия на PHP 7.4, както и с версия на ядрото Joomla 4, която предстои да се появи скоро на хоризонта. С обновяване на VirtueMart ще постигнете нова по-добра скорост при зареждане на онлайн магазина си.

Новости има и в конфигурацията на компонента, както и платежните и методите за доставка. Нова опция за подредба на добавките, допълнителни възможности. Опция за изключване на презаписванията на шаблона, Опция за скриване на данните за доставка на различен адрес и други. Това са само малко от новите неща заради които си заслужа да направите обновяване на VirtueMart.

За всички притежатели на Joomla онлайн магазини (eCommerce) препоръчваме да направите обновяване на VirtueMart възможно най-скоро. Разбира се, преди да предприемете обновяването на компонента ви препоръчваме да направите резервно копие на сайта си - Back up, в случай, че нещо се обърка при актуализирането. Преди да обновите VirtueMart се уверете, че имате инсталирана последната налична версия на Joomla и че всички допълнителни добавки и компоненти са съвемстими с новата версия на VirtueMart. Ако се нуждаете от помощ, ние можем да направим обновяването както на ядрото Joomla, така и на магазина VirtueMart - свържете се с нас от страницата за контакти.